Uwielbiamy zupy, bo są smaczne, zdrowe i pożywne. Uczniowie z klasy 3L wypróbowali przepis na zupę ziemniaczaną. Najpierw do garnka powędrowało podudzie z kurczaka i kawałek kiełbasy. Następnie wszyscy z zapałem zabrali się do krojenia i obierania warzyw: marchewek, kalarepy, selera i ziemniaków. Mistrzem obierania jarzyn został Piotruś, ale Kamilka, Patryk, Mikołaj, Kuba i Oliwier dzielnie dotrzymywali mu kroku. Kiedy wszystkie jarzyny zostały pokrojone w kostkę, pozostało tylko wrzucić je do garnka gotującym się wywarem i cierpliwie czekać. Zupa ziemniaczana wszystkim bardzo smakowała i już zastanawiamy się, jaki przepis wypróbujemy następnym razem.
-
Ostatnie wpisy
- Pamięć i wdzięczność
- Życie codzienne na zamku
- Wioski Świata- Park Edukacji Globalnej w Krakowie
- Narodowe Święto Niepodległości
- Jesienny patchwork
- Szkoła do hymnu
- Szkoła pamięta
- Przygoda w Mediatece
- Jesienne Biegi Przełajowe
- BohaterOn – włącz historię
- Warsztaty “Przygoda (w) Muzeum”
- Żyj kolorowo, czyli uroczysty Dzień Edukacji Narodowej
- Zawody Rowerowe Eliminator Pychowicki 2024
- Warsztaty artystyczne
- Alpaki z Winnego Wzgórza – niezwykła wycieczka z mocą terapii
- Spotkania z książką
- Halo, halo… tu radio!
- XVI Małopolski Miting Pływacki
- Odkryj duszę Krakowa
- Warsztaty w Centrum Edukacji Ekologicznej Symbioza
- Legendy wawelskie
- Rozpoczęcie roku szkolnego 2024/2025
- WYPOSAŻENIE UCZNIA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. BR. ALOJZEGO KOSIBY
- Obowiązek szkolny i obowiązek nauki dla dzieci i młodzieży z Ukrainy
- Wakacyjne życzenia
- W zdrowym ciele zdrowy duch!
- Program edukacji ekologicznej „Program z Pandą”
- Muzeum Przyrodnicze w Krakowie
- Szkolny Dzień Sportu
- XXVI Mistrzostwa Województwa Małopolskiego w Lekkiej Atletyce